Coffee Lovers

Sirupy do kávy – chutný jesenný trend

Ak patríte medzi maškrtné jazýčky, tak prichádzajúca jeseň je pre vás rajom. Pomaly ale isto sa blíži čas pečenia rôznych voňavých a chutných koláčov či zákuskov. K chladnejším večerom tiež neodmysliteľne patria horúce nápoje, aj naša milovaná káva. Jesenným trendom je ozvláštniť si chuťový zážitok z nej rôznymi sirupmi. Prinášame vám 5 tipov, ktoré by ste si nemali nechať ujsť.

 

Karamelový 

 

Karamelový sirup do kávy funguje perfektne, pretože sa jednoducho vmieša do vášho nápoja a splynie s ním. Navyše bez toho, aby v ňom vznikli nejaké hrudky či usadeniny na spodku. Dodáva káve lahodnú a krémovú karamelovú príchuť a sladký maslový podtón, čo padne vhod na začiatok dňa aj podvečer.

 

Tento sirup je flexibilný, pretože ho môžete pridať ako do horúcej kávy alebo ľadovej kávy. Oba druhy nápoja obohatí o charakteristickú lahodnú chuť a dobre sa v nich rozplýva. Karamelový sirup do kávy je priam stvorený na prípravu latté, cappuccina, studených káv a frappé. 

 

Vanilkový 

 

Najväčšou devízou vanilkového sirupu je jeho jemnosť. Či už si vyberiete čisto prírodný alebo umelo ochutený variant, jeho chuť by mala byť dostatočne silná, aby osladila kávu, ale zároveň natoľko jemná, aby ju neprebila a nezanechala v ústach zvláštnu pachuť.

 

Vanilka má veľmi nenápadnú, ale za to charakteristickú chuť. Ak je obyčajný cukor pre vás príliš nevýrazný, ale nie ste dosť odvážni na iné ochutené sirupy, potom je ten vanilkový tou správnou voľbou pre vás.

 

Navyše, očarujúca vôňa vanilky v spojení s kávou je vždy víťaznou kombináciou.

 

Medovníkový 

 

Privoďte si sviatočnú atmosféru použitím medovníkového, resp. perníkového sirupu do kávy. Doprajte si lahodno-korenistú sladkosť vo svojej šálke. 

 

Medovníkový sirup je vo svojej podstate ako každý iný. Mieša sa v ňom voda, sladidlo a korenie, ktoré sa spolu povaria, kým zmes nezhustne. Následne sa korenie scedí a ostane len charakteristická vôňa a chuť Vianoc.

 

Perníkový sirup môžete použiť na teplé alebo studené kávové nápoje, skvelo sa vyníma aj v kávových alko drinkoch a likéroch.

 

Slaný karamel

 

Tato sladká-slaná pochúťka dodáva káve špecifickú chuť, akú len ťažko niečo napodobní. Toto jednoducho musíte vyskúšať, žiaden opis nepostačí. 

 

Tento sirup v sebe kombinuje bohatú chuť praženého karamelu s jemnými maslovými tónmi a nádychom soli. Mix sladkého a slaného je pomaznaním chuťových pohárikov.

 

Slaný karamel si rozumie predovšetkým s teplými kávami – espressom, capuccinom a latte. Môžete ho však použiť aj pri príprave frappé či ľadovej kávy.

 

Lieskový orech

 

Pražená oriešková chuť sirupu z lieskovcov vytvára s kávou lahodnú kombináciu. Toto je ďalší sladký adept, ktorý si rozumie ako s klasickým espressom, tak s premyslenými drinkami. Tento sirup do kávy je priam stvorený na experimentovanie s chuťou.

 

Má priamočiaru orieškovú chuť a vôňu po lieskovom mlieku, nádych mandlí a jemné tóny vanilky. Vašej káve dodá sladké pohladenie a je skvelou alternatívou k bežným sladidlam, vrátane kuchynského cukru.